St jean pied de port on ihastuttava pikku kaupunki pyreneiden juurella ja samalla pyhiinvaelluksen aloituspiste. Hintatasoltaan kaupunki oli varsin kalliin oloinen ja aika lailla turistien kansoittama, mutta miljöö oli postikorttimaisen kaunis. Käväisimme SJPDP:ssä kaupassa täydentämässä neste varastojamme ja hakemassa hieman evästä jonka jälkeen aloittelimme ( 200 metriä merenpinnasta) kapuamisen kohti Orissonin majataloa (800m), josta olimme varanneet ensimmäisen yön majoituksen hintaan 32 eukkaa (noin), tuo hinta sisälsi majoituksen, suihkun (poletilla viisi minuuttia max.), kolmen ruokalajin illallisen viineineen ja aamiaisen, joten ei ihan mahoton...

camino%202%20031-normal.jpg

camino%202%20020-normal.jpg

  Olin edeltävänä vuorokautena nukkunut huonosti n. neljä tuntia ja nälkäkin hieman kurni suolissa, joten ensimmäisestä päivästä tuli RANKKA! Jalat olivat kuin lyijypuntit ja keuhkot eivät tuntuneen tuottavan tarpeeksi happea, sydän hakkasi tuhatta ja sataa ja hiki virtasi, vaan eteenpäin menin:D  Nestettä tuli nautittua aivan törkeästi liian vähän ja se kostautui massiivisena päänsärkynä. 

 Ensimmäisen kilometrin jälkeen ei  käväissyt mielessäkään, että heittäisin hanskat tiskiin vaikka kuntoni on mitä on ja 20 kiloa kevyempänäkin olisin edelleen normaalipainoinen...(Ensimmäisen kilometrin aikana käväisi kyllä useammankin kerran mielessä...:) Aurinko porotti armottomasta ja ennen kropan tottumista ylämäki kävelyyn sai pää kertoa jaloille useaan otteeseen: - Jaksakaa nyt vaan, tästä kehkeytyy oikeasti upea matka...:)

  ...Ja kun kroppa turtui matkantekoon muuttui mielikin. Voi noita maisemia, voi tuota hiljaisuutta. Oli ihanaa tajuta, että taas mennään!!!

camino%202%20078-normal.jpg

camino%202%20101-normal.jpg

  Viimeisen kilometrin Orissoniin jaksoin juuri ja juuri, mutta sisäänkirjautumisen ja suihkun (ja kylmän oluen) jälkeen elämä hymyili täysillä. Majatalo sijaitsee upealla paikalla, pyhiinvaeltajien yhteinen illallinen oli ok ja meidän pöydässä ruokailijat aivan supereita. Pöytäseurueessamme oli henkilöitä Kuubasta, Kanadasta ja Espanjasta, me Katjan kanssa edustimme Suomea. Juttu ja nauru raikasi, matka kaikkine upeine kokemuksineen oli vasta edessä, mikäs sen mukavampaa!

camino%202%20169-normal.jpg